1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. 26 Ağustos 2024 Gündem Özeti: Türkiye ve Dünyada Öne Çıkan Gelişmeler

26 Ağustos 2024 Gündem Özeti: Türkiye ve Dünyada Öne Çıkan Gelişmeler

günün gündem konuları
günün gündem konuları
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bugün, Türkiye ve dünyada önemli olaylar ve programlar takip edilecek. Ekonomi, finans, diplomasi, kültür ve sanat alanlarındaki gelişmeler dikkatle izlenecek. İşte 26 Ağustos 2024 Pazartesi günü öne çıkan başlıklar:

TÜRKİYE

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malazgirt Zaferi Kutlamalarına Katılacak: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi’nin 953. Yıl Dönümü Kutlama Programı’nda yer alacak. Etkinlik, Muş Malazgirt Milli Park Alanı’nda düzenlenecek ve saat 11.00’de başlayacak.
  • TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un Afyonkarahisar Programı: Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Kocatepe Başkomutan Mustafa Kemal Anıtı ve Yüzbaşı Agah Efendi Şehitliği’nde düzenlenecek törenlere katılacak. Ayrıca Zafer Müzesi’nin açılışında yer alacak ve Afyonkarahisar Valiliği’ni ziyaret ederek sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya gelecek. Program saat 11.00’de başlayacak.
  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den İş Bankası Resepsiyonu: Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye İş Bankası’nın 100. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle düzenlenecek resepsiyona katılacak. Etkinlik, saat 19.00’da İstanbul’da gerçekleştirilecek.

EKONOMİ VE FİNANS

  • Merkez Bankası’ndan İktisadi Veriler: Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, ağustos ayına ilişkin iktisadi yönelim istatistikleri, reel kesim güven endeksi ve imalat sanayi kapasite kullanım oranını açıklayacak. Veriler saat 10.00’da kamuoyuyla paylaşılacak.
  • TÜİK Güven Endekslerini Yayınlayacak: Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ağustos ayına ilişkin hizmet, perakende ticaret ve inşaat güven endekslerini yayımlayacak. Bu veriler de saat 10.00’da açıklanacak.

DÜNYA DİPLOMASİ

  • Orta Doğu’da Gerginlik Tırmanıyor: İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları ve İsrail ordusunun Hizbullah’a karşı Lübnan’a başlattığı “önleyici saldırı” operasyonları devam ediyor. Kudüs, Gazze ve Beyrut’tan gelecek gelişmeler yakından izlenecek.

26 Ağustos 2024 Pazartesi günü, Türkiye ve dünya genelinde yaşanacak bu önemli olaylar, gündemi belirleyecek ve gelişmeler gün boyunca takip edilecek.

26 Ağustos 2024 Gündem Özeti: Türkiye ve Dünyada Öne Çıkan Gelişmeler
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!