1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Bakan Yumaklı: Tarım İhracatında Büyük Başarı, 32 Milyar Dolara Ulaştık

Bakan Yumaklı: Tarım İhracatında Büyük Başarı, 32 Milyar Dolara Ulaştık

Bakan Yumaklı
Bakan Yumaklı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kastamonu’da düzenlenen AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda, Türkiye’nin tarım ihracatında önemli bir başarıya imza attığını duyurdu. Yumaklı, Türkiye’nin tarım ihracat rakamlarının 32 milyar dolara ulaştığını belirterek, yıl sonuna kadar bu rakamın 35 milyar dolara çıkmasını hedeflediklerini söyledi.

Tarımsal Destekler 100 Milyar Liraya Ulaştı

Toplantıda konuşan Bakan Yumaklı, AK Parti hükümetleri döneminde tarımsal desteklerin büyük bir artış gösterdiğini vurguladı. “AK Parti hükümetlerinden önce tarımsal destek için sadece 2 milyara yakın bir destek verilirken, bugün bu destek 100 milyar liraya ulaşmış vaziyette. Kaç kat arttığını siz hesap edin. Biz destekledik, çiftçimiz üretti,” dedi. Yumaklı, bu desteklerin Türkiye’nin tarım ihracatını yaklaşık 3,8-4 milyar dolarlardan 32 milyar dolara çıkardığını belirtti.

Tarımsal Gelirde Büyük Artış

Bakan Yumaklı, Türkiye’nin tarımsal gelirinin de ciddi bir artış gösterdiğini ifade etti. “Tarımsal gelirimiz şu anda 1,6 trilyon lira seviyesinde. Bu rakam, yaklaşık 972 milyar liradan buraya geldi,” dedi. Yumaklı, bu başarının çiftçilerin üretim azmi ve devletin sağladığı desteklerle elde edildiğini vurguladı.

Üretim Planlaması Hayata Geçiyor

Yumaklı, tarımsal üretimin daha verimli ve planlı bir şekilde yapılmasının önemine dikkat çekti. “Gıdanızdan vazgeçemezsiniz. Dolayısıyla bunun garantisini sağlamak üzere artık geleneksel halden, daha iyi planladığımız, teknolojiyi daha iyi kullandığımız, daha kaliteli ve verimli ürettiğimiz bir sisteme geçmek zorundayız,” dedi. Bu bağlamda, hayvansal üretim ve su ürünlerinde üretim planlamasının yılbaşından itibaren başladığını, diğer bitkisel üretim planlamasının ise önümüzdeki aydan itibaren hayata geçirileceğini açıkladı.

Ürün Fiyatlarındaki Dalgalanmalara Son

Bakan Yumaklı, tarım sektöründe sıkça karşılaşılan ürün fiyatlarındaki dalgalanmaları önlemek için üretim planlamasının kritik bir adım olduğunu belirtti. “Bir sene para etti diye bir ürün ekiliyor, ertesi sene o ürün satılmayınca ekilmiyor ve bu kez fiyatlar yükseliyor. İnşallah bu konu artık zaman içinde gündemimizden kalkacak,” dedi.

Bakan Yumaklı, Türkiye’nin tarım sektöründe gösterdiği bu büyük başarının devam etmesi için yeni projelere ve üretim planlamasına odaklandıklarını belirtti. Türkiye’nin tarım ihracatında yeni rekorlar kırmak için kolları sıvadıklarını ifade eden Yumaklı, “Bizim en büyük rakibimiz yine kendimiz olmuştur. Yeni rekorlar için kolları sıvadık,” dedi.

Bu açıklamalar, Türkiye’nin tarım sektöründe yakaladığı ivmenin sürdürülebilirliğini sağlamak ve gıda güvenliğini teminat altına almak adına atılan adımların önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Bakan Yumaklı: Tarım İhracatında Büyük Başarı, 32 Milyar Dolara Ulaştık
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!