1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Başkan Erdoğan Açıkladı: Mavi Vatana Pirireis Gücü!

Başkan Erdoğan Açıkladı: Mavi Vatana Pirireis Gücü!

Cumhurbaşkanı Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Marmaris’teki Aksaz Deniz Komutanlığı’nda düzenlenen Aksaz Tersanesi Komutanlığı Açılış ve Deniz Platformları Teslim Töreni’nde, Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Türk Deniz Kuvvetleri’ne yeni bir güç katacak olan Pirireis Denizaltısı’nın hizmete alındığını duyurdu. Başkan Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, “Pirireis ordumuz için kritik önemde. Attığımız adımları muarızlarımız korkuyla takip ediyor. Hızırreis 2025, Muratreis 2026’da hizmete alınacak. Tüm denizaltılarımızı 2029’a kadar göreve alacağız. Donanmamızın gücüne güç katacağız” dedi.

Deniz Kuvvetlerine Stratejik Katkı: Pirireis Denizaltısı

Başkan Erdoğan, Aksaz Deniz Komutanlığı’nda gerçekleştirilen törende, Türk Deniz Kuvvetleri’nin gücünü ve etkinliğini artıracak olan Pirireis Denizaltısı’nın donanmaya katılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Pirireis, sahip olduğu ileri teknoloji ve yüksek manevra kabiliyeti ile Türkiye’nin denizlerdeki stratejik gücünü pekiştirecek. Erdoğan, denizaltının, Türkiye’nin mavi vatandaki çıkarlarını koruma ve deniz güvenliğini sağlama misyonunda kritik bir rol oynayacağını vurguladı.

2029’a Kadar Tüm Denizaltılar Görevde

Erdoğan, Hızırreis Denizaltısı’nın 2025 yılında, Muratreis Denizaltısı’nın ise 2026 yılında hizmete alınacağını belirterek, “Tüm denizaltılarımızı 2029’a kadar göreve alacağız. Donanmamızın gücüne güç katacağız” dedi. Bu denizaltılar, Türk Deniz Kuvvetleri’nin caydırıcılık kapasitesini artırarak, ulusal güvenliğe önemli katkılarda bulunacak.

Yeni Tesisler ve Deniz Platformları Hizmete Giriyor

Törende sadece Pirireis Denizaltısı’nın hizmete alınması değil, aynı zamanda Aksaz Tersanesi Komutanlığı’nın açılışı ve diğer deniz platformlarının teslimi de gerçekleştirildi. Erdoğan, Muratreis Denizaltısı’nın havuz donatım faaliyetlerinin başladığını ve 3 bin tonluk denizaltı havuzunun da hizmete girdiğini açıkladı. Ayrıca, 2., 3. ve 4. numaralı akaryakıt gemileri de Türk Deniz Kuvvetleri’ne teslim edildi.

Kahramanlarımıza Minnettarlık

Konuşmasının sonunda, Başkan Erdoğan, Türkiye’nin bekası ve milletin istiklal ve istikbali uğruna can veren aziz şehitleri rahmetle anarken, gazilere de minnettarlığını ifade etti. Erdoğan, “Kahraman gazilerimize ülkem ve milletim adına şükranlarımı arz ediyorum, Rabbim hepsinden razı olsun” dedi.

Pirireis Denizaltısı’nın Türk Deniz Kuvvetleri’ne katılmasıyla, Türkiye’nin denizlerdeki savunma gücü ve ulusal çıkarlarını koruma kapasitesi önemli ölçüde artmış olacak. Bu adımlar, Türkiye’nin mavi vatan stratejisini güçlendirirken, aynı zamanda bölgesel ve küresel deniz güvenliği için de önemli bir rol oynamaya devam edecek.

Başkan Erdoğan Açıkladı: Mavi Vatana Pirireis Gücü!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!