1. Haberler
  2. Politika Haberleri
  3. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: Azerbaycan ile Yakın İş Birliğimiz Sürecek

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: Azerbaycan ile Yakın İş Birliğimiz Sürecek

hakan fidan dışişleri
hakan fidan dışişleri
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ankara’da Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile bir araya gelerek iki ülke arasındaki ilişkileri değerlendirdi. Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında Fidan, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki stratejik iş birliğinin güçlenerek devam edeceğini vurguladı. “Azerbaycan ile yakın çalışmamız sürecek ve ilk fırsatta kardeş Azerbaycan’ı yeniden ziyaret edeceğim” diyen Fidan, iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşliğin bölgesel barış ve istikrara katkı sağlamaya devam edeceğini belirtti.

Fidan, konuşmasında Karabağ’daki durumdan Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin gelişimine kadar birçok önemli konuya değindi. Türkiye’nin, Azerbaycan’ın 30 yıl süren haksız işgal döneminde sarsılmaz bir şekilde yanında durduğunu hatırlatan Fidan, Şuşa Beyannamesi ile müttefiklik seviyesine yükselen ilişkilerin daha da ileriye taşınacağını söyledi. Fidan, “Ekonomik ilişkilerimizin geldiği noktadan memnuniyet duyuyoruz. Enerji alanında iş birliğimizi ilerletirken, ortak çıkarlar temelinde çalışıyoruz” dedi.

Bakan Fidan, Güney Kafkasya’da kalıcı barış ve istikrarın sağlanması yönündeki ortak temennilerini de yineleyerek, Azerbaycan ile Ermenistan arasında devam eden barış sürecinde kaydedilen gelişmeleri değerlendirdiklerini belirtti. Ayrıca, Türk Devletleri Teşkilatı’nın kurumsal çalışmalarının güçlendirilmesi, bölgesel bağlantısallık ve lojistik konularında görüş alışverişinde bulunduklarını dile getirdi. Fidan, İsrail’in Gazze’ye saldırısını da gündeme getirerek, bu konuda Azerbaycan ile hassasiyetlerini paylaştıklarını ifade etti.

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ise Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi’nin kuruluşunun tamamlanmasıyla ilgili gelişmeleri paylaştı. Bayramov, “Yeni üniversiteye öğrenci kabulleri tamamlandı ve önümüzdeki eylül ayında kapılarını ilk öğrencilerine açacak” dedi. Bu üniversitenin, Türkiye ve Azerbaycan’ın önde gelen üniversitelerinin programlarını tek çatı altında birleştirdiğini belirten Bayramov, bu adımın işgücü piyasasına en hazırlıklı personelin yetiştirilmesi konusunda büyük bir katkı sağlayacağını söyledi.

İki ülke arasındaki stratejik ortaklık ve kardeşlik ilişkileri, yeni projeler ve güçlü iş birlikleri ile daha da derinleşmeye devam ediyor.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: Azerbaycan ile Yakın İş Birliğimiz Sürecek
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!