1. Haberler
  2. Asayiş Haberleri
  3. İstanbul’da Sahte Kimlik Operasyonu: 8 Kişi Tutuklandı

İstanbul’da Sahte Kimlik Operasyonu: 8 Kişi Tutuklandı

istanbulda operasyon
istanbulda operasyon
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da göçmen kaçakçılığına yönelik büyük bir operasyon gerçekleştirildi. Yurt dışına illegal yollarla çıkan kişilere sahte kimlik, pasaport ve evrak gönderen bir şebekeye yönelik yapılan operasyonda, 10 şüpheli gözaltına alındı, bunlardan 8’i tutuklandı. Operasyon kapsamında, yaklaşık 200 ülkenin sahte kimlik ve pasaport üretiminde kullanılan cihazlar ele geçirildi.

Şüpheli Kargolar Polisi Harekete Geçirdi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, Avrupa ülkelerine yoğun şekilde kargo gönderen M.B. adlı şahsın faaliyetlerinden şüphelendi. Yapılan incelemelerde, 30 Temmuz’da M.B. tarafından Fransa’ya gönderilmek üzere hazırlanan bir kargoda sahte kimlik ele geçirildi. Ardından yapılan takiple M.B.’nin 14 farklı paketi içinde 17 ülkeye ait sahte kimlik bulunduğu tespit edildi.

5 Adrese Eş Zamanlı Operasyon

Polis ekipleri, M.B.’nin Fatih’teki iş yerine başka bir şüpheli tarafından kargo getirildiği sırada operasyon düzenleyerek suçüstü yaptı. Kargonun içinden 25 farklı ülkeye ait sahte kimlik çıktı. Bunun üzerine, sahte kimlik ve pasaport üretimi yapan şebekeyi çökertmek amacıyla teknik ve fiziki takip başlatıldı. Yapılan çalışmalar sonucu, 5 farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Büyük Vurgun Ortaya Çıktı

Operasyonlarda, 10 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, 35 adet farklı ülkelere ait sahte pasaport, 254 sahte kimlik kartı, 25 farklı ülkelere ait sahte vize etiketleri, 8 pasaport iç yaprağı, 7 hudut kapılarına ait silikon mühür ve sahte kimlik üretiminde kullanılan çok sayıda cihaz ele geçirildi. Ele geçirilen bu malzemeler, şebekenin geniş çaplı sahtecilik faaliyetlerinde bulunduğunu gözler önüne serdi.

Gözaltına alınan 10 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık tarafından sorgulanan şüphelilerden 8’i, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 2 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bu operasyon, İstanbul’da organize suç örgütlerine karşı yürütülen başarılı mücadelelerin son halkası olarak kayda geçti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, sahte kimlik ve pasaport üretiminde kullanılan cihazların ele geçirilmesiyle, yurt dışına kaçak yollarla çıkan kişilere büyük bir darbe vurulduğunu belirtti. Bu tür suçlara karşı operasyonların hız kesmeden devam edeceği ve vatandaşların güvenliği için her türlü önlemin alınacağı vurgulandı.

İstanbul’da Sahte Kimlik Operasyonu: 8 Kişi Tutuklandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!