1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. THY’nin Londra Uçuşunda Agresif Yolcu Uçaktan İndirildi

THY’nin Londra Uçuşunda Agresif Yolcu Uçaktan İndirildi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Hava Yolları’nın (THY) İstanbul’dan Londra’ya gerçekleştirilen TK1983 seferinde, kabin ekibine ve yolculara karşı uygunsuz davranışlar sergileyen bir yolcu uçaktan indirildi. Olay, 14 Eylül 2024 tarihinde gerçekleşti ve THY Basın Müşaviri Yahya Üstün’ün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla duyuruldu.

Üstün’ün açıklamasına göre, yolcu B.G., kabin ekibine sözlü hakaretlerde bulunmuş ve uçakta maddi hasara yol açmıştır. Bunun üzerine, polis müdahalesiyle uçaktan indirilen yolcu hakkında hukuki süreç başlatılmış ve söz konusu kişi THY’nin “kural dışı yolcu listesi”ne, bilinen adıyla kara listeye, eklenmiştir. Üstün, yolcuların ve uçuş ekibinin güvenliğini sağlamak adına gerekli adımların atıldığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“14.09.2024 tarihli TK1983 İstanbul-Londra seferinde, ekibimize ve diğer yolculara yönelik agresif davranışlarda bulunan yolcu, güvenlik güçlerinin müdahalesiyle uçaktan indirilmiştir. Uçağa verdiği zarar nedeniyle hakkında hukuki süreç başlatılmış olup, yolcumuz kara listeye alınmıştır.”

Bu olay, THY’nin uçuş güvenliği ve yolcu memnuniyetine verdiği önemi bir kez daha vurgularken, havayolu yetkilileri benzeri olayların tekrar yaşanmaması için gereken tüm önlemlerin alındığını ifade etti.

THY’nin Londra Uçuşunda Agresif Yolcu Uçaktan İndirildi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!