1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Tuncay Özkan’a Erdoğan’a Hakaret İddiasıyla Soruşturma

Tuncay Özkan’a Erdoğan’a Hakaret İddiasıyla Soruşturma

Tuncay Özkan
Tuncay Özkan
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik sosyal medya üzerinden hakaret içeren sözleri nedeniyle soruşturma başlatıldı. Adalet Bakanı Tunç, durumu duyurdu.

Türkiye Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sosyal medya üzerinden yapılan açıklamalar nedeniyle CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu. Tunç, X sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret eden ve iftira atan İzmir Milletvekili Tuncay Özkan hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştır” ifadelerini kullandı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise Özkan’ın açıklamalarına sert tepki gösterdi. Çelik, Özkan’ın sözlerinin “siyasi ahlaktan yoksun ve çirkinlik abidesi” olduğunu belirterek, bu üslubun Türk siyasi hayatında kalıcı bir şekilde olumsuz izler bırakacağını vurguladı. Çelik, ayrıca Özkan’ın üslubunun, Hollandalı siyasetçi Geert Wilders ile benzerlik gösterdiğini belirterek, bunun CHP’nin sorunu olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada muhalefeti liyakat ve ahlak üzerinden eleştirirken, İstanbul’un değerli çevrelerinin özel sektöre aktarılmasını ve belediyelerdeki uygulamaları eleştirmişti. Erdoğan, muhalefeti, elitist ve halkla alay eden bir tavır sergilemekle suçladı.

Tuncay Özkan ise Erdoğan’ın açıklamalarına sosyal medya üzerinden verdiği tepkiyle gündeme geldi. Özkan, Erdoğan’ı “züppe” olarak nitelendirip, Cumhurbaşkanı’nın lüks yaşamını eleştirerek, “Seni gidi züppe seni! Sarayda otur, tahta kurul, dolarlar, milyarlar oyuncağın olsun” şeklinde ifadelerde bulundu. Özkan, bu sözleriyle Erdoğan’ı israf ve zenginlikle suçlayarak, erken seçim çağrısında bulundu.

Tuncay Özkan’a Erdoğan’a Hakaret İddiasıyla Soruşturma
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!